۶ دلیل روشن شدن چراغ ترکشن کنترل

در طول چند دهه اخیر، پیشرفت‌های تکنولوژیکی زیادی رخ داده که ایمنی خودرو را به طور قابل توجهی افزایش داده است؛ یکی از این پیشرفت‌ها فناوری ترکشن کنترل است.

به گزارش مسترماشین باز، در همین راستا، مهندسان برای به حداقل رساندن افت کشش در شرایط مختلف جاده تلاش کردند و در نهایت این فناوری به شکل امروزی و عنوان کنترل کشش یا ترکشن کنترل در خودروها به کار گرفته شده است.

این سیستم، لغزش خطرناک چرخ‌ها را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

با این حال، سیستم کنترل کشش نیز ممکن است دچار نقص شود. یکی از مشکلات این سیستم، روشن شدن بی دلیل چراغ ترکشن کنترل بر روی داشبور خودرو است.

برای اطلاعات بیشتر در مورد دلایل روشن شدن چراغ ترکشن کنترل خودرو، ادامه مطلب را بخوانید.

Traction Control چیست؟

به زبان ساده، سیستم کنترل کشش یا همان ترکشن کنترل یک ویژگی ایمنی استاندارد است که از لغزش، هیدروپلنینگ و لغزش چرخ در شرایط مختلف جلوگیری می‌کند. این ویژگی به صورت استاندارد در تمام خودروهای تولید شده امروزی به کار گرفته می‌شود.

ترکشن کنترل خودرو به مجموعه‌ای از حسگرها که در انتهای چرخ قرار دارند؛ متکی است. این سنسورها سرعت هر چرخ را ردیابی می‌کنند.

هنگامی که یک سنسور سرعت تشخیص دهد که یک چرخ سریع‌تر از بقیه چرخ‌ها حرکت می‌کند؛ ترمزها در محل آن چرخ به طور خودکار به کار گرفته می‌شود و در نتیجه سرعت چرخ کاهش یافته و با سرعت بقیه‌ی چرخ‌ها هماهنگ خواهد شد.

دلایل روشن شدن چراغ ترکشن کنترل

چراغ Traction Control یک خودرو به دلایل مختلفی روشن می‌شود که رایج‌ترین آن مربوط به خطای سیستم است.

شماره ۱ – سنسور سرعت چرخ معیوب

یکی از رایج‌ترین دلایل روشن شدن چراغ کنترل کشش معیوب بودن سنسور سرعت چرخ است. این حسگرها در هر یک از هاب های خودرو نصب می‌شوند و سرعت چرخ‌های خودرو را نسبت به بقیه می‌سنجند.

هنگامی که این سنسورها تفاوتی در سرعت چرخ‌ها احساس کنند؛ سیستم ترکشن کنترل خودرو وارد کار می‌شود.

شماره ۲ – سنسور انحراف معیوب

سیستم‌های ترکشن کنترل مدرن که دارای کنترل یکپارچه هستند در سیستم کنترل پایداری خودرو به کار گرفته شده و برای ثبت زاویه چرخش خودرو نسبت به محور عمودی طراحی شده‌اند.

این اطلاعات توسط نرم افزار خودرو تجزیه و تحلیل می‌شود تا لغزش‌ها یا واژگونی‌های احتمالی را شناسایی کند. با این حال، این سنسورها می‌توانند با گذشت زمان از کار بیفتند و منجر به روشن شدن چراغ ترکشن کنترل شود.

شماره ۳ – سنسور زاویه فرمان معیوب

مشابه سنسور انحرافی، سنسورهای زاویه فرمان نیز در سیستم‌های کنترل پایداری مدرن قرار دارند.

این سیستم‌ها مستقیماً به سیستم کنترل کشش خودرو متصل می‌شوند. بنابراین در صورت خرابی سنسور زاویه فرمان، چراغ کنترل کشش ممکن است روشن ‌شوند.

شماره ۴ – سیم کشی آسیب دیده

آسیب سیم سنسور سرعت خودرو نیز می‌تواند منجر به روشن شدن چراغ ترکشن کنترل شود.

به دلیل نزدیکی این سیم‌ها به یکدیگر، این نوع آسیب‌ها بسیار رایج‌تر هستند. در بیشتر موارد، آسیب سیم‌کشی آنقدر جدی است که نیاز به تعویض سنسور سرعت مربوطه دارد.

شماره ۵ – مشکلات ترمز ضد قفل

برخی از تولیدکنندگان خودرو، ترمز ضد قفل و سیستم Traction Control را تعمیم می‌دهند و ایرادهایی هر دو سیستم را با یک نشانگر نشان می‌دهند.

در بسیاری از موارد، به دلیل اشکال در سیستم ضد قفل چراغ ترکشن کنترل روشن می‌شود بنابراین، مشکل در سیستم ABS خودروی شما در واقع می‌تواند دلیل روشن شدن چراغ ترکشن کنترل خودرو باشد.

شماره ۶ – خطاهای ماژول

در برخی موارد نادر، ماژول کنترل کشش خودرو دچار نقص می‌شوند و به همین دلیل چراغ Traction Control روی داشبورد بی دلیل روشن خواهد شد.

آیا می‌توان با چراغ کنترل کشش روشن رانندگی کرد؟

اگر چراغ Traction Control یک خودرو به طور ناگهانی روشن شود؛ باز هم می‌توان به رانندگی ادامه داد؛ اما باید به این نکته دقت کنید که روشن شدن این چراغ بدون علت و ناگهانی، نشان دهنده‌ی یک مشکل در سیستم ترکشن کنترل است.

بنابراین ممکن است این سیستم کنترل کشش از کار افتاده باشد و امنیت و ایمنی خودرو شما پایین بیاید.

منبع: cartreatments

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.