۵ نکته برای رانندگی با خودروی دنده‌ی دستی

بیشتر خودروهای جدید به صورت دنده اتوماتیک هستند؛ اما اگر قصد یادگیری رانندگی با یک خودروی دنده‌ی دستی را دارید بهتر است نکات زیر را به خاطر بسپارید.

به گزارش مستر ماشین باز، رانندگان وسایل نقلیه دنده‌ی دستی، باید مهارت‌های رانندگی بیشتری را داشته باشند؛ زیرا دنده‌های گیربکس باید به صورت دستی تعویض شوند.

با گیربکس اتوماتیک، دنده‌ها به طور خودکار انتخاب می‌شوند و راننده نیازی ندارد در سرعت‌های متفاوت دنده‌ی خودرو را تنظیم کند.

۵ نکته کاربردی در رانندگی با خودروی دنده‌ی دستی

اگر از قبل از رانندگی با یک خودرو دنده ی دستی، با خودروی دنده‌ی اتوماتیک رانندگی کرده‌اید؛ می‌توانید با درک تفاوت‌های اصلی بین این دو، به راحتی رانندگی یک وسیله نقلیه دنده دستی را یاد بگیرید.

در زیر پنج نکته وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا به راحتی با این خودروها رانندگی کنید.

شماره ۱ – از تلفن همراه استفاده نکنید

از آنجایی که رانندگی با وسایل نقلیه اتوماتیک بسیار آسان‌تر است؛ این شرایط به راننده این امکان را می‌دهد که یک دست آزاد برای کار با تلفن همراه خود داشته باشد؛ البته به طور کلی این کار توصیه نمی‌شود و غیرقانونی است.

اما در وسایل نقلیه دنده‌ی دستی، یک دست روی فرمان و دست دیگر روی دنده قرار دارد. بنابراین، دستی برای کار با دستگاه تلفن همراه خود نخواهید داشت.

اگر بخواهید از گوشی استفاده کنید؛ احتمال بروز تصادف زیاد خواهد شد. در صورت لزوم، از هدست بلوتوثی استفاده کنید که به صورت بی سیم به تلفن شما متصل می‌شود.

شماره ۲ – پای چپ روی پدال کلاچ

پدال کلاچ یک پدال اضافی است که در وسایل نقلیه دستی استفاده می‌شود. در وسایل نقلیه اتوماتیک کلاچ وجود ندارد.

هدف از پدال کلاچ این است که به راننده اجازه تعویض دنده را می‌دهد. به همین دلیل است که قبل از تعویض دنده باید پدال کلاچ را به داخل فشار دهید. از پای چپ خود برای فشار دادن پدال کلاچ استفاده کنید. پای راست شما باید نزدیک پدال ترمز و پدال گاز باشد.

شماره ۳ – خاموش کردن موتور

یک وسیله نقلیه گیربکس اتوماتیک زمانی که شما می‌ایستید خاموش می‌شود و شما باید دنده را در حالت پارک و سپس کلید را در حالت خاموش قرار دهید. خودروهای گیربکس دستی هنگام خاموش کردن خودرو کمی پیچیده‌تر هستند.

در حین ایستادن باید خودرو را در دنده‌ی خلاص قرار دهد و پس از توقف کامل خودرو و در حالی که پدال ترمز را نگه داشتید؛ سویئچ را خاموش کنید.

برای شروع حرکت نیز، در حالی که هنوز پدال ترمز را نگه داشته‌اید؛ پدال کلاچ را فشار دهید و گیربکس را در دنده اول قرار می‌دهید. حال هر دو پدال را رها کنید و آماده حرکت می‌شوید.

در نهایت بعد از ایستادن خودرو بهتر است ترمز دستی را بکشید؛ مخصوصاً اگر در سطح شیبدار توقف کرده‌اید.

شماره ۴ – استفاده از دنده

اکثر خودروهای دستی دارای دنده ۵ یا ۶ هستند؛ اگرچه خودروهای قدیمی ممکن است دنده کمتری داشته باشند؛ در حالی که خودروهای جدیدتر دنده بیشتری دارند. معمولاً ۳ دنده اول برای رانندگی در شهر یا در جاده‌هایی که ترافیک و رفت و آمد زیاد است استفاده می‌شود.

دنده‌های ۴ تا ۶ در جاده‌هایی مانند بزرگراه‌ها استفاده می‌شوند. قبل از تعویض دنده، مطمئن شوید که پدال کلاچ را کاملاً فشار داده‌اید. مدتی طول می‌کشد تا شما به این کار عادت کنید.

شماره ۵ – توقف در مسیر شیب دار

اگر در خیابان یا جاده‌ی شیب‌دار رانندگی می‌کنید و می‌خواهید توقف کنید؛ نمی‌توانید مانند ماشین‌های اتوماتیک پای خود را روی پدال ترمز نگه دارید.

باید هم پدال کلاچ و هم پدال ترمز را با پاهایتان فشار دهید. دنده نیز باید در حالت خلاص تنظیم شود. برخی افراد بسته به شیب، ترمز دستی را نیز می‌کشند.

اکنون برای حرکت رو به جلو روی سطح شیب دار آماده هستید؛ باید به دنده اول برگردید و به تدریج پای چپ خود را از روی کلاچ بردارید. در همین حال، پای راست خود را روی پدال گاز قرار دهید. اگر اهرم ترمز دستی همچنان بالاست؛ آن را پایین بکشید.

احتمالاً مشکل‌ترین بخش برای کسانی که رانندگی با دنده دستی را یاد می‌گیرند؛ حرکت مجدد پس از توقف در یک سربالایی است. حرکت رو به جلوی خودرو در این شرایط، بدون آنکه به عقب برگردید و خودرو خاموش شود به تمرین زیادی نیاز دارد.

منبع: cartreatments

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.