چرا خودرو در حین دنده عقب صدای ناله می‌دهد؟

از رایج‌ترین مشکلاتی که صاحبان خودرو با آن رو به رو می‌شوند؛ صدای ناله خودرو  در دنده عقب است. این یک صدای نگران کننده است؛ اما همیشه یک مشکل جدی نیست.

به گزارش مسترماشین باز و به نقل از solidcarcare ،  در این مقاله، دلایل اصلی صدای نالهٔ خودرو در هنگام دنده عقب، تشخیص آن و اقداماتی که برای رفع آن باید انجام دهید را بررسی خواهیم کرد.

در اینجا برخی از دلایل اصلی صدای ناله خودرو در دنده عقب ذکر شده است:

  • لنت ترمز فرسوده است
  • بلبرینگ چرخ خراب است
  • اجزای سیستم تعلیق آسیب دیده است
  • روغن فرمان کم است
  • سایر علل

اگر هنگام دنده عقب صدای ناله به گوش می‌رسد، بهتر است خودرو به یک متخصص نشان دهید تا علت اصلی را بررسی کرده و از آسیب جلوگیری کنید.

علل صدای نالهٔ خودرو در دنده عقب

لنت ترمز فرسوده است

اگر لنت‌های ترمز خودرو فرسوده شده، ممکن است در دنده عقب، صدای ناله به گوش برسد. این ناشی از مالش لنت‌ها به روتورها است که می‌تواند باعث آسیب و پایین آمدن قدرت ترمز شود.

بلبرینگ چرخ معیوب است

یاتاقان‌های چرخ در خودرو وظیفه کمک به چرخش چرخ‌ها را بر دوش دارند. اگر این بخش آسیب دیده و یا فرسوده شود، می‌توانند صدای ناله در دنده عقب ایجاد کنند. همچنین می‌تواند باعث لرزش شده و روی فرمان و هندلینگ خودرو تأثیر بگذارد.

اجزای سیستم تعلیق آسیب دیده است

سیستم تعلیق خودرو وظیفه جذب ضربه‌ها در رانندگی را بر عهده دارد.

اگر هر یک از بخش‌های سیستم تعلیق آسیب ببیند، هنگام دنده عقب صدای ناله به وجود می‌آید. همچنین می‌تواند باعث سواری خشن شده و بر پایداری خودروی شما تأثیر بگذارد.

روغن فرمان کم است

سیستم فرمان برقی به شما کمک می‌کند تا چرخ‌های ماشین را آسان‌تر بچرخانید. اگر میزان مایع کم باشد، باعث ایجاد صدای ناله در دنده عقب شود. همچنین می‌تواند بر عملکرد فرمان خودرو تأثیر بگذارد.

سایر علل

سایر علل صدای ناله خودرو در دنده عقب عبارتند از لاستیک‌های فرسوده، دیفرانسیل معیوب و پایه‌های موتور فرسوده.

 

وقتی صدای ناله از خودرو می‌آید چه نشانه‌های دیگری بروز خواهد کرد؟

صداهای دیگر: بارزترین نشانه صدای ناله در دنده عقب، همان صدا است. ممکن است در دنده عقب، صدای ناله، خراش یا جیرجیر به گوش برسد.

لرزش: علاوه بر صداها، ممکن است در دنده عقب لرزش‌هایی را در خودرو حس کنید. این لرزش ناشی از آسیب یا فرسودگی بخش تعلیق یا بلبرینگ چرخ باشد.

سخت شدن فرمان: اگر در چرخاندن چرخ‌ها در دنده عقب مشکل دارید، نشانه‌ای از  کم شدن مایع فرمان یا آسیب‌دیدگی سیستم فرمان برقی است.

ساییدگی ناهموار لاستیک: اگر متوجه سایش‌های غیرمعمول روی لاستیک‌های خودرو شدید، نشانه‌ای از مشکل در سیستم تعلیق یا بلبرینگ چرخ‌ها است. همچنین می‌تواند باعث ایجاد صدای ناله در دنده عقب شدن شود.

سایر علائم: سایر علائم صدای ناله در دنده عقب خودرو عبارتند از کاهش توانایی ترمز و نشتی در زیر خودرو است.

در صورت مشاهده هر یک از این نشانه‌ها، خودروی خود را نزد یک متخصص ببرید.

 

چگونه صدای غیرعادی در دنده عقب خودرو را تشخیص دهیم؟

بازرسی چشمی

با بازرسی بیرونی ماشین شروع کنید. هر گونه علائم آسیب، فرورفتگی یا خراش را بررسی کنید.

لاستیک‌ها را از نظر سایش غیرعادی بررسی نمایید، زیرا می‌تواند نشانه ای از مشکل در سیستم تعلیق یا بلبرینگ چرخ‌ها باشد.

تست رانندگی

پس از تکمیل بازرسی، خودروی خود را برانید. هنگام حرکت به عقب به صدای ناله گوش دهید و به نشانه‌های دیگری مانند لرزش یا مشکل در فرمان توجه کنید.

 

رفع صدای ناله و صداهای دیگر در خودرو
تعویض لنت ترمز

اگر لنت ترمز فرسوده دلیل صدای ناله در دنده عقب است، تعویض لنت‌ها مشکل را حل می‌کند. روتورها را بررسی کرده و در صورت نیاز تعویض کنید.

تعویض بلبرینگ چرخ

اگر بلبرینگ چرخ فرسوده علت صدای نالهٔ خودرو است، باید تعویض شوند. این کار بهتر است توسط یک مکانیک حرفه ای انجام شود، زیرا به ابزار و تخصص نیاز دارد.

تعمیر اجزای گیربکس

اگر قطعات سیستم تعلیق آسیب دیده دلیل صدای نالهٔ خودرو باشد، باید تعمیر یا تعویض شوند.

پر کردن مایع فرمان برقی

اگر مایع فرمان کم دلیل صدای نالهٔ خودرو در دنده عقب است، شارژ کردن آن باید مشکل را حل کند. با این حال، اگر سطح مایع همیشه پایین می‌آید، ممکن است نشانه نشت یا مشکل دیگری باشد.

راه حل‌های دیگر

بسته به علت صدای نالهٔ خودرو، روش‌های دیگری نیز وجود دارد. مثلاً تعمیر دیفرانسیل آسیب دیده یا تعویض پایه‌های موتور فرسوده می‌تواند مشکل را حل کند.

برای رفع این مشکل چقدر زمان و هزینه نیاز است؟

زمان و هزینه رفع صدای ناله خودرو در دنده عقب بسته به علت مشکل و نوع خودرو بسیار متفاوت است. در اینجا چند روش کلی وجود دارد:

تعویض لنت ترمز: این یک کار ساده است که در چند ساعت انجام می‌شود. هزینه تعویض لنت بسته به نوع و مدل خودرو و نوع لنت ترمز متغیر است.

تعویض بلبرینگ چرخ‌ها: این یک کار سخت است که به مکانیک حرفه ای نیاز دارد. ممکن است چند ساعت طول بکشد.

تعمیر اجزای سیستم تعلیق: زمان و هزینه تعمیر گیربکس بسته به قطعاتی که نیاز دارند، بسیار متفاوت است. این کار از چند ساعت تا یک روز کامل یا بیشتر طول می‌کشد.

پر کردن روغن فرمان برقی: پر کردن روغن فرمان یک کار ساده است که در چند دقیقه انجام می‌شود. هزینه آن کم است.

چگونه مانع ایجاد این صداها شویم؟

اقدامات زیادی وجود دارد که می‌توان برای جلوگیری از صداهای غیرعادی از خودرو انجام داد و روش‌های زیر بهترین روش‌هایی است که می‌توانید انجام دهید.

روتین تعمیر و نگهداری خودرو: یکی از بهترین روش‌ها برای جلوگیری از صدای ناله در دنده عقب، روتین تعمیر و نگهداری منظم خودرو است. این کارها شامل تعویض روغن، چرخاندن لاستیک‌ها و بازرسی ترمزها، گیربکس و اجزای فرمان است.

تعویض قطعات قبل از خراب شدن: راه دیگر برای جلوگیری از صدای ناله این است که  قطعات خودرو را قبل از فرسودگی تعویض نمایید. این به جلوگیری از آسیب به سایر بخش‌ها کمک می‌کند.

رانندگی ایمن: عادات رانندگی ایمن، مانند ترمز ناگهانی نگرفتن یا پیچ‌های ناگهانی و حفظ فاصله ایمن می‌تواند به جلوگیری از آسیب به خودروی شما و کاهش صدای ناله در دنده عقب کمک کند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.