۹ دلیل که خودرو دنده عقب نمی‌رود و تعمیر آن؟

آیا خودروی شما در دنده عقب رفتن مشکل دارد؟ در واقع دلایل مختلفی می‌تواند باعث شود که خودرو دنده معکوس نمی‌رود.

به گزارش مسترماشین باز و به نقل از  mechanicbase؛ دنده معکوس برای حرکت به عقب در پارکینگ، خارج شدن از گاراژ و پارک دوبل ضروری است. شما ممکن است متوجه نشوید که چقدر از دنده عقب استفاده می‌کنید تا زمانی که به مشکل بربخورید.

دلایلی که ماشین دنده عقب نمی‌رود

بسته به اینکه خودروی اتوماتیک یا دستی دارید، ممکن است مایع انتقال کم یا کثیف باشد، شیر برقی تعویض دنده ممکن است خراب باشد، سنسور ممکن است از کار افتاده یا بدنه سوپاپ معیوب باشد. همچنین ممکن است مکانیسم تعویض دنده و کابل شیفتر خراب شده باشد و یا دندانه‌های دنده شکسته یا کلاچ مقصر باشد.

سطح مایع گیربکس کم بوده و یا کثیف است (در خودروهای اتوماتیک)

دنده عقب خودرو

اگر شما یک ماشین گیربکس اتوماتیک دارید، این مایع برای کارکرد روان همه بخش‌ها ضروری است. باید گیربکس را روغن کاری کند و از اصطکاک در قطعات جلوگیری به عمل بیاید. وقتی این مایع کم می شود، گیربکس دیگر نمی تواند به حالت معکوس تغییر دهد.

علاوه بر این، مایع آلوده خطرناک است. اگر مایع سوخته یا قدیمی است، دیگر نمی‌تواند برای تعویض دنده‌ها به خوبی عمل کند، و زمانی که می‌خواهید خودرو را در دنده قرار دهید مشکل خواهید داشت.

شیر برقی تعویض دنده خراب است (در خودروهای اتوماتیک)

به طور معمول، شیر برقی تعویض دنده معیوب باعث ایجاد مشکل در تعویض دنده و همچنین دنده معکوس می‌شود.

شیر برقی انتقال برای کنترل جریان سیال طراحی شده است. هنگامی که دچار مشکل می‌شود، ممکن است مشکل دنده عقب و تغییر الگوهای تاخیری یا غیرقابل پیش بینی را تجربه کنید.

سنسور برد خراب است (در خودروهای اتوماتیک)

سنسور برد انتقال، سرعت این بخش حیاتی را کنترل می‌کند. این داده‌ها برای تنظیم فشار تعویض دنده استفاده می شود و به رایانه کمک می‌کند انتخاب کند که چه دنده ای را باید درگیر کند.

سنسور اهرم دنده خراب است (در خودروهای اتوماتیک)

این سنسور وظیفه دارد به خودرو نشان دهد شیفتر در چه دنده ای قرار دارد. برای استارت خودرو، دنده باید در نقطه پارک یا خنثی قرار گیرد، به همین دلیل خودروها دارای سنسور اهرمی هستند.

وقتی سنسور خراب شود، ممکن است خودرو به دنده عقب نرود. همچنین در صورت عدم انتقال داده که نشان دهنده این است که خودرو در پارک یا خنثی است، مانع از روشن شدن خودرو می شود.

بدنه سوپاپ معیوب است (در خودروهای اتوماتیک)

در گیربکس اتوماتیک، بدنه سوپاپ وظیفه هدایت سیال هیدرولیک به سوپاپ‌ها را بر دوش دارد. به همین دلیل اگر مانعی وجود داشته باشد، جابجایی با تأخیر یا نامنظم انجام می‌شود.

در این میان برخی  از بدنه‌های سوپاپ دارای عملکرد بازدارندگی دنده معکوس هستند که منجر به مشکل در دنده عقب می‌شود.

مکانیزم تعویض دنده خراب است (در خودروهای دنده ای)

خودروهای دستی دارای مکانیزم تعویض دنده هستند که. این اتصالات تعویض دنده، گیربکس را به شیفتر دنده وصل می‌کند. این مکانیزم ممکن است در یک ماشین دستی معیوب شود.

کابل‌های شیفتر معیوب است (در خودروهای دنده ای)

کابل شیفتر قسمت دیگری است که نیاز به تنظیم دارد. وقتی کابل شیفتر کشیده می‌شود و نیاز به تعویض دارد، ممکن است صدای ضربه زدن را بشنوید.

همچنین متوجه می‌شوید که کابل کشیده شده است؛ زیرا در شیفتر بازی زیادی وجود خواهد داشت.

مشکل در کلاچ (در خودروهای دنده ای)

دنده عقب خودرو

همچنین ممکن است کلاچ مقصر اصلی باشد، اما علائم دیگری نیز دارد. به عنوان مثال، هنگامی که کلاچ خراب شود، تعویض دنده دشوار می‌شود.

همچنین ممکن است هنگام تعویض دنده صدای ساییدن بشنوید. پدال کلاچی که به صورت اسفنجی نرم است هم یک علامت هشدار دهنده است. کلاچ‌های گیربکس دستی می‌توانند ۱۶۰۹۰۰ کیلومتر یا بیشتر دوام داشته باشند.

شکستگی دنده عقب (در خودروهای دنده ای)

امکان شکستگی دنده عقب وجود دارد. در حالی که به اندازه احتمالات قبلی رایج نیست، اما بهتر است آن را نادیده نگیرید.

ساییدگی و پارگی شایع‌ترین علت شکستگی دنده معکوس است. وقتی این اتفاق رخ می دهد، خودروی شما با دنده‌های دیگر حرکت می‌کند اما نمی‌توان آن را در دنده عقب قرار داد.

چگونه خودرویی را که دنده عقب نمی‌رود؛ تعمیر کنیم؟

حتی اگر مکانیک نباشید، می‌توانید ماشین خود را عیب‌یابی و تعمیر کنید. در اینجا چند مرحله وجود دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

سطح مایع گیربکس را بررسی کنید

بررسی مایع گیربکس در خودرو آسان است. برای این کار:

خودرو را روی سطح صاف پارک کرده و ترمز دستی را بگیرید.

موتور ماشین را روشن کرده و صبر کنید چند دقیقه کار کند. دنده را در حالت خنثی یا پارک قرار دهید.  میله سیال را بیرون بکشید. مراقب باشید، ممکن است مایع داغ باشد.

با یک پارچه تمیز، میله را پاک کرده و دوباره داخل لوله قرار دهید.

دوباره آن را بردارید و سطح مایع را بررسی کنید.

اگر مایع به خط Full Warm نرسیده، باید مقداری به آن اضافه کنید.

اگر مایع کم است، باید نشتی را پیدا کنید.

کدهای TCM را بخوانید

برخی از اسکنرهای کد DTC نیز برای این کار کاربردی هستند. اگر یکی از آن‌ها را دارید، آن را به پورت OBDII وصل کرده و ببینید آیا کدهایی وجود دارد تا مشکل را تشخیص دهید.

تعویض مایع گیربکس

اگر متوجه شده‌اید که مایع گیربکس قدیمی یا سوخته است، ممکن است شستشو مشکل را برطرف کند. با این حال، همه تولید کنندگان شستشو را توصیه نمی‌کنند و برخی از گیربکس‌های مهر و موم شده فقط باید توسط مکانیک سرویس شوند.

اگر می‌خواهید مایع را عوض کنید، باید تمام لوازم خود را از قبل تهیه کرده باشید.

بررسی اطلاعات و سنسور دنده

با اسکنر کد، ممکن است بتوان داده‌های حسگرهای مختلف را بررسی کنید. داده‌ها را با آنچه در دفترچه راهنمای کارخانه آمده است مقایسه کنید.

همچنین ممکن است یکی از این سنسورها خراب و کثیف شده باشد. در این شرایط  باید آن را پاک کرده و دوباره نصب کنید.

مکانیزم و کابل‌های شیفتر را بررسی کنید (در خودروهای دنده ای)

اگر ماشین دنده دستی دارید، بهتر است مکانیسم شیفتر و کابل را بررسی کنید.  علاوه بر این، کلاچ را بررسی کنید.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.