۶ نکته مهم که هنگام خرید خودروی دست دوم باید آن را بررسی کنید

خرید خودروی دست دوم به دلایل مختلفی ایده خوبی است. بدهی است که برچسب قیمت یک خودروی از قبل خریداری شده بسیار ارزانتر از یک ماشین جدید و از کارخانه است. از آنجایی که خودروهای دست دوم مقرون به صرفه‌تر هستند، انتخاب خودروهای دست دوم به شما این امکان را می‌دهند تا به طیف وسیع‌تری از بدنه‌ها و مدل‌ها متناسب با بودجه خود دسترسی داشته باشید. این احتمال پیدا کردن وسیله نقلیه‌ای را افزایش می‌دهد که نیازهای خاص شما را برآورده کند. با این اوصاف خرید خودروی دست دوم ریسک‌های خاص خود را نیز به همراه دارد.

انواع ریسک خرید خودروی دست دوم

  1. مسافت پیموده شده زیاد
  2. مشکلات مکانیکی پنهان
  3. آسیب‌های جدی ناشی از تصادفات
  4. احتمال فروش یک خودرو به چندین نفر

همگی این‌ها مسائل بالقوه‌ای هستند که ممکن است باعث شود شما با یک وسیله نقلیه غیر قابل اعتماد و با مشکلات زیاد مواجه شوید. این ۶ مورد مهم را -که باید هنگام خرید ماشین دست دوم بررسی کنید- نادیده نگیرید. پیدا کردن ماشین دست دوم مناسب برای شما مستلزم این است که قبل از معامله بدانید که چه مواردی را باید هنگام خرید بررسی کنید؛ مواردی از جمله:

۱- اعتبار نمایندگی -که از آن خرید می‌کنید- را بررسی کنید:
هنگام خرید خودروی دست دوم، صرفاً به نمایندگی‌های معتبر و عاملان فروش مورد اعتماد -که دیگران به تجربه آنها را امتحان کرده‌اند، منصف هستند و خودروهای با مشکلات کمتری را می‌فروشند- مراجعه کنید. نمایندگی‌ها را پس از بررسی پیشینه آن‌ها و توصیه‌های شفاهی -که از سایر رانندگان می‌شنوید- انتخاب کنید.

خرید خودروی دست دوم

۲- نمای بیرونی خودرو را برای شواهدی مبنی بر آسیب یا تعمیرات اساسی بررسی کنید:
هنگام انجام بازرسی ظاهر و بدنه خودروی دست دوم حتماً جنبه‌های حیاتی زیر را در نمای بیرونی خودرو بررسی کنید:

  • پانل و رنگ: بررسی کنید که همه پانل‌ها به درستی تراز شده باشند و رنگ آمیزی بدنه یکدست بوده باشد. تراز ضعیف پانل‌ها یا رنگ نامناسب آنها می‌تواند نشان دهنده انجام تعمیرات اساسی روی خودرو باشد. خودرو را از نظر هرگونه فرورفتگی و آسیب بررسی کنید.
  • لاستیک: بررسی کنید که هر چهار لاستیک از نظر مارک و اندازه یکسان باشند و آن‌ها را از نظر سایش، پارگی، ترک و درصد آج نیز بررسی کنید.
  • زیر ماشین: قبل از خرید خودروی دست دوم در صورت امکان خودرو را بر روی چال ببرید و حتماً یک مکانیک آن را بررسی کند تا عیب‌های داخلی موتور را به شما بگوید. خودرو را از نظر علائم نشت مایع و اگزوز را از نظر سوراخ و زنگ زدگی بررسی کنید.

۳- موتور روغن خودرو را بررسی کنید:
سطح روغن موتور را بررسی کنید و نشانگر را از نظر وجود آب در روغن (وجود حباب روی میله، باقیمانده قهوه‌ای مایل به سیاه یا روغن غلیظ و شیری رنگ) بررسی کنید. مطمئن شوید که روغن، مایع خنک کننده یا مایعات دیگر در خودرو نشتی نداشته باشندو موتور به طور کلی تمیز باشد. موتور را با کاپوت بالا زده روشن کنید تا از وجود هرگونه صدا یا بوی عجیب و غریبی که از آن خارج می‌شود مطلع شوید.

۴- داخل خودرو بروید و همه سوئیچ کنترل‌های ماشین را آزمایش کنید:
درب خودرو را باز کنید، پشت فرمان بنشینید و هر دکمه، سوئیچ و اهرمی را که در تیررس شما است تست کنید. مکانیزم‌های قفل ماشین، کنترلرهای پنجره‌ها، آینه‌ها و… را بررسی کنید. چراغ‌های AC, رادیو، دکمه کنترل سیستم مه گیر جلو وعقب، چراغ‌های ترمز، نشانگرها و… را تست کنید. صفحه داشبورد را از نظر چراغ‌های هشدار روشن بررسی کنید.

خرید خودروی دست دوم
۵- در یک مسیر کوتاه با ماشین رانندگی کنید:
عملکرد هندلینگ خودرو از جمله حیاتی‌ترین مواردی است که هنگام خرید خودروی دست دوم باید بررسی کنید. بنابراین وسوسه نشوید که یک خودروی دست دوم را بدون انجام تست درایو آن بخرید. کارهای زیر را در طول تست رانندگی خودروی دست دوم انجام دهید:

  • بررسی کنید که موتور به راحتی در سرما روشن می‌شود.
  • موتور را روشن کنید و به صدای موتور گوش کنید و هرگونه صدای عجیب و غریب و یا بوی نامطبوع و غیر عادی را بررسی کنید.
  • بررسی کنید آیا بیش از حد معمول دود از اگزوز خارج می‌شود یا خیر.
  • ماشین را در بزرگراه و در سرعت بالا تست کنید.
  • آیا خودرو در سرعت‌های بالا شتاب از دست می‌دهد؟
  • خودرو را در سربالایی برده و بررسی کنید آیا ماشین به راحتی بالا می‌رود یا خاموش می‌شود و شروع به گرم کردن می‌کند؟
  • هنگام ترمزگیری توجه کنید ماشین به دو طرف کشیده نشود.

۶- تاریخ تولید، گواهی ثبت، شماره VIN و تاریخچه خدمات خودرو را چک کنید:
درب خودرو را باز کنید بر روی شاسی یا بدنه یک برچسب تاریخ تولید، تاریخ عرضه از کارخانه و شماره VIN خاص خودرو روی آن نصب شده است حتماً آن را با برچسب نصب شده بر روی کمربند ایمنی مطابقت دهید اگر دیدید تاریخ ثبت و تاریخ تولید با آنچه بر روی کمربند است مطابقت ندارد، از خرید خودرو منصرف شوید. عدم مطابقت این دو نشانه تصادفی بودن ماشین و تعویض بدنه و احتمالاً یک خسارت سنگین به ماشین است.

سخن پایانی:
همه افراد دانش مکانیکی لازم برای بررسی وسیله نقلیه دست دوم را قبل از خرید ندارند. با یک بررسی ماهرانه، تست رانندگی خودرو و بررسی موارد بالا استرس خرید یک خودروی دست دوم را از بین ببرید.

منبع: screan.co.za

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.