چرا چراغ راهنما یا فلاشر خودرو به سرعت چشمک می‌زند؟ و راه تعمیر آن

فلاشر یا چراغ راهنمای چشمک زن خودرو را عیب یابی و تعمیر کنید. وقتی متوجه شدید چشمک زن خودرویتان سریع‌تر از حد معمول چشمک می‌زند، اگرچه ممکن است این مورد یک مشکل جزئی در خودرو به نظر برسد اما لازم است به سرعت این مشکل را برطرف کنید تا به مشکل شدیدتری تبدیل نشود. در این راهنما همه آنچه را که برای تشخیص و رفع یک فلاشر معیوب نیاز دارید به شما آموزش می‌دهیم با ما همراه باشید.

علت چشمک زدن چراغ راهنما یا فلاشر خودرو

یک لامپ سوخته یا شکسته معمولاً منجر به یک چراغ سیگنال غیر عادی و سریع در خودرو می‌شود، زیرا تقاضای مقاومت بالاتری در مدار الکتریکی خودرو ایجاد می‌کند. با این حال، اتصالات الکتریکی خورده یا ضعیف یا مشکلات ولتاژی نیز می‌توانند باعث بروز این مشکل شوند.

۱- لامپ شکسته

یک لامپ سوخت خراب یا شکسته می‌تواند جریان نادرستی را از طریق سیستم نشانگر ارسال کند و باعث شود که چراغ راهنما با سرعت بیشتری چشمک بزند. به طور کلی این اتفاق هر بار تنها برای یک چراغ راهنما یا فلاشر رخ می‌دهد، اما غیر معمول نخواهند بود که هر دو لامپ همزمان این مشکل را تجربه کنند. اگر از چراغ‌های LED در خودروهای قدیمی استفاده می‌کنید، ممکن است چراغ‌ها با یکدیگر سازگار نباشند که باعث می‌شود یک سیگنال سریع در آن‌ها باعث چشمک سریع چراغ‌ها شود.

راه حل: لامپ خراب یا ناسازگار را تعویض کنید برای این کار شما می‌توانید هنگامی که موتور ماشین خاموش است از یک پیچ گوشتی برای برداشتن قالب لامپ یا هر پوشش و محافظی جهت دسترسی راحت‌تر به لامپ در محفظه موتور یا پشت چراغ جلو یا صندوق عقب استفاده کنید. سپس سیم کشی متصل به لامپ قدیمی را جدا کرده و لامپ جدید را با پیچاندن آن از سوکت خارج کنید.

علت چشمک زدن چراغ راهنما

۲- سوکت‌های چراغ خرد شده

یک سوکت لامپ خرد شده یا زنگ زده نیز می‌تواند مانع از عبور جریان شود. تجمع گرد و غبار، کثیفی یا زنگ زدگی نیز می‌تواند از کارکرد موثر لامپ جلوگیری کند. این عامل باعث می‌شود که چراغ سیگنال سریع‌تر یا ناسازگار چشمک بزند.

راه حل: لامپ را بردارید، سوکت لامپ را بررسی کنید و به دنبال نشانه‌ای از زنگ زدگی یا بقایای سبز رنگ و قهوه‌ای تیره در اطراف پایه باشید. از یک پیچ گوشتی یا ابزاری مشابه برای خراش دادن کثیفی‌ها و گرد و غبار (در حالی که ماشین خاموش است) استفاده کنید. سپس لامپ را تعویض کرده و لامپ جدید را آزمایش کنید. در صورتی که زنگ زدگی زیاد نیست می‌توانید برای از بین بردن آن از مقادیر مساوی الکل یا سرکه سفید و آب برای برداشتن خوردگی‌ها استفاده کنید.

۳- خرابی رله سیگنال راهنما

رله چراغ راهنمای خراب شده نیز می‌تواند باعث سریع چشمک زدن چراغ چشمک زن خودرو شود. رله فلاشر یک وسیله الکترونیکی است که چراغ‌های راهنمای خودرو را کنترل می‌کند هنگامی که رله سیگنال خراب شده باشد، نه تنها برای چراغ راهنما بلکه بر چراغ‌های خطر نیز تاثیر می‌گذارد. در این صورت ممکن است به سرعت چراغ‌ها چشمک زده یا به طور دائم روشن بمانند یا اصلاً روشن نشوند.

راه حل: رله را تعویض کنید. جعبه فیوز را در زیر کاپوت داشبورد یا نزدیک فرمان خودرو قرار دهید و در حالی که خودرو خاموش است رله را با یک انبر دست بردارید. کانکتور سیم را به پایین فشار داده و آن را جدا کنید سپس رله جدید را جایگزین کنید.

علت چشمک زدن چراغ راهنما

۴- کثیفی کلیدهای ترکیبی یا دسته راهنما

یک کلید ترکیبی چراغ کثیف یا درست نصب نشده نیز می‌تواند نحوه روشن شدن و چشمک زدن چراغ را مختل کند. یکی از پرکاربردترین قطعات در هر وسیله نقلیه‌ای کلید ترکیبی یا دسته راهنمای خودرو است. این سوئیچ چراغ‌های راهنما بر پاک کن و چراغ‌های جلو را راه می‌اندازد. کثیفی یا نصب اشتباه و نادرست دست راهنما منجر به سیگنال راهنمای سریع‌تر از حد معمول می‌شود.

راه حل: برای تعمیر این قسمت بهتر است به تعمیرگاه مراجعه کنید تا تعمیرکار قسمتی از فرمان را جدا کرده و تجمع زباله و کثیفی را زدوده و یا دسته راهنمای خراب را تعویض کند.

۵- مشکلات باتری

یک باتری خراب نیز می‌تواند به مشکلات الکتریکی در خودرو کمک کند وسیله نقلیه شما نیروی الکتریکی خود را از دینام و باتری دریافت می‌کند. هنگامی که هر یک از این‌ها در محدوده عملکرد پایین‌تر از حد معمول کار می‌کنند می‌توانند باعث شوند که چراغ چشمک زن کندتر چشمک بزند و یا یکسره روشن بماند.

راه حل: راه حل برون رفت از این مشکل تعویض باتری است. برای این کار موتور را خاموش کرده و سپس کاپوت را باز کنید و ابتدا کابل منفی را جدا کنید، سپس کابل مثبت را جدا کنید. برای جدا کردن تمام بست‌ها از یک آچار سوکت استفاده کنید، باتری را از محفظه خارج کرده و باتری جدید را در جای خود قرار دهید.

علت چشمک زدن چراغ راهنما
۶- خرابی دینام (آلترناتور)

یک دینام خراب یا در حال مرگ نیز ممکن است علامتی شبیه به چشمک زدن‌های سریع در راهنمای خودرو ایجاد کند. باتری و دینام در یک وسیله نقلیه دست در دست هم کار می‌کنند. اگر چراغ راهنما در خودروی شما سریع چشمک می‌زند و یا یکسره روشن می‌ماند و یا چراغ‌های خیلی روشن یا کم نور دارید، این می‌تواند نشانه خرابی دینام باشد.

راه حل: تعویض دینام راه حل این مشکل است. برای تعویض دینام حتماً باید به یک مکانیک خودروی حرفه‌ای مراجعه کنید.

۷- قطعات الکتریکی آسیب دیده

سیم کشی خورده یا فرسوده می‌تواند سرعت چراغ راهنما را افزایش دهد. گرمای بیش از حد، عوامل محیطی، شل شدن اتصالات، آسیب به وسیله آب یا سن زیاد ماشین می‌تواند باعث سوختن سیم کشی خودرو آتش سوزی در مدار الکتریکی و از کار افتادن یا بد کار کردن چراغ‌ها شود.

راه حل: به طور کلی یکی از نشانه‌های بروز این مشکل سوختن مکرر فیوزهای الکتریکی خودرو است. اگر خودروی شما سن زیادی دارد، یا به فکر تعویض خودرو باشید یا سیم کشی خودروی‌تان را به طور کلی تعویض نمایید تا قدرت دوباره به خودروی‌تان بازگردد.

منبع: wikihow

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.