چراغ TPMS خودرو روشن است: به چه معناست؟

سیستم TPMS مخفف Tire Pressure Monitoring System و وظیفه آن نشان دادن میزان باد لاستیک‌ها به راننده است. TPMS یک خودرو، فشار باد هر لاستیک را اندازه گیری می‌کند و در صورت پایین بودن به راننده هشدار می‌دهد. چراغ هشدار TPMS زمانی روشن می‌شود که فشار یک یا چند لاستیک حداقل ۲۵ درصد کمتر از سطح باد توصیه شده خودرو کاهش یابد.

قانون TREAD موظف است که هر وسیله نقلیه مسافربری دارای یک سیستم الکترونیکی برای اطلاع دادن به راننده در مورد کاهش فشار تایرهای خودرو باشد. در نتیجه تمام خودروهای تولید شده از سال ۲۰۰۷ به نوعی سیستم TPMS مجهز هستند.

احتمالاً هر بار که ماشین خود را روشن می‌کنید چراغ TPMS را برای چند ثانیه روشن می‌کنید. نماد TPMS مانند یک لاستیک پنچر است که یک علامت تعجب در وسط آن قرار دارد. برخی از خودروها نیز حروف “TPMS” را روشن می‌کنند.

حتماً تایرهای خودرو را به درستی باد کنید زیرا لاستیک‌های کم باد باعث مشکلات زیر می‌شوند:

  • افزایش سایش تایر
  • کشش و هندلینگ ضعیف
  • پنچر شدن لاستیک‌ها
  • کاهش بهره‌وری سوخت
  • خطر بالای هیدروپلنینگ

همچنین باد کردن بیش از حد لاستیک‌ها ایمن نیست. لاستیک‌هایی که بیش از حد باد شده‌اند، ضربه‌های جاده را به خوبی جذب نمی‌کنند و باعث کاهش کشش و افزایش سایش تایر می‌شوند.

تفاوت سنسور TPMS مستقیم در مقابل TPMS غیر مستقیم

TPMS مستقیم، رایج‌ترین نوع TPMS است زیرا می‌تواند اطلاعات را در لحظه و به صورت دقیق ارائه کند. یک TPMS مستقیم فشار تایر را از حسگرهای نصب شده روی هر تایر می‌گیرد. سنسورها فشار هوای داخل تایر را اندازه‌گیری می‌کنند و داده‌ها را مستقیماً به سیستم کامپیوتری ماشین می‌رسانند.

از طرف دیگر، یک TPMS غیر مستقیم، فشار باد هر تایر را اندازه گیری نمی‌کند بلکه از سیستم ترمز ضد قفل (ABS) برای اندازه‌گیری سرعت چرخش لاستیک‌ها و سطوح تقریبی فشار تایر استفاده می‌کند.

به بیان ساده: هرچه فشار تایر کمتر باشد، دور لاستیک کوچکتر است و هرچه لاستیک کوچکتر باشد، سریع‌تر می‌چرخد. بنابراین با مقایسه سرعت چرخش تایرها، TPMS متوجه می‌شود که هوای تایرها کم است یا خیر.

سیستم‌های برخی از وسایل نقلیه فشار باد لاستیک را در زمان واقعی هر تایر نشان می‌دهند، در حالی که برخی دیگر به سادگی هشدار می‌دهند که فشار تایر کم شده است. مهم نیست که خودروی شما از چه سیستمی استفاده می‌کند، همچنان توصیه می‌کنیم به عنوان بخشی از چکاپ ماهیانه لاستیک، فشار باد لاستیک را به صورت دستی با یک گیج لاستیک بررسی کنید.

چراغ TPMS خودرو

اگر چراغ TPMS خودرو روشن شود چه باید بکنم؟

یک چراغ ثابت TPMS نشان می‌دهد که یک یا چند لاستیک حداقل ۲۵٪ کمتر از فشار توصیه شده لاستیک هستند و باید باد شوند.

وقتی چراغ TPMS روشن می‌شود چه باید کرد:

۱٫ اگر در حال رانندگی هستید، یک مکان امن برای خروج از ترافیک پیدا کنید و برای بررسی لاستیک‌های خودرو توقف کنید.

۲٫ از یک گیج تایر برای بررسی فشار هر تایر استفاده کنید. سطح فشار توصیه شده سازنده معمولاً روی برچسبی است که در داخل درب سمت راننده قرار دارد (از عدد روی دیواره لاستیک استفاده نکنید! این حداکثر فشار لاستیک است).

۳٫ اگر لاستیک کاملاً پنچر شده یا منفجر شده است، باید لاستیک را با زاپاس تعویض کنید یا با کامیون یدک‌کش تماس بگیرید. اگر فشار لاستیک کم است، برای بررسی فشار لاستیک به نزدیکترین تایر و تعمیرگاه خودرو مراجعه کنید.

۴٫ چراغ TPMS باید چند دقیقه پس از باد کردن مجدد لاستیک تا فشار صحیح خاموش شود.

۵٫ در صورت لزوم، از کارشناسان بخواهید تا لاستیک را از نظر نشتی یا پنچری بررسی کنند و با خیال راحت لاستیک را تعمیر کنند.

اگر چراغ TPMS هنگام استارت زدن ماشین روشن شود و بعداً در روز خاموش شود، احتمالاً با تغییر آب و هوا مواجه شده است. لاستیک‌ها به ازای هر ۱۰ درجه کاهش دما حدود یک پوند فشار هوا را از دست می‌دهند، بنابراین چراغ TPMS اغلب در پاییز و بهار با افزایش و کاهش دما روشن و خاموش می‌شود.

چراغ TPMS خودرو

چراغ TPMS روشن و خاموش می‌شود و سپس ثابت می‌ماند

آیا چراغ فشار باد لاستیک چشمک می‌زند؟ در اکثر خودروها، یک چراغ TPMS که برای ۶۰ تا ۹۰ ثانیه چشمک می‌زند و سپس برای بقیه موارد ثابت می‌ماند، نشان می‌دهد که مشکلی در سیستم TPMS وجود دارد.

علل معمولی:

  • باتری سنسور TPMS از کار افتاده است.
  • سنسور TPMS آسیب دیده یا از بین رفته است.
  • سوپاپ لاستیک آسیب دیده است.
  • در عملکرد الکترونیک داخلی اختلال وجود دارد.
  • روش بازنشانی TPMS به درستی انجام نشده است.

در حالی که یک سنسور ناکارآمد بر عملکرد لاستیک‌های خودرو تأثیر نمی‌گذارد، اما سیستم را از هشدار دادن به خاطر کاهش فشار لاستیک‌ها باز می‌دارد.

چراغ TPMS خودرو چقدر دوام می‌آورد؟

یک سنسور TPMS بین چرخ و لاستیک قرار می‌گیرد و انرژی خود را از یک باتری کوچک و غیرقابل شارژ تغذیه می‌کند که قابل تعمیر یا تعویض نیست.

عمر باتری سنسور بر اساس سازنده متفاوت است، اما معمولاً بعد از ۵ تا ۷ سال یا ۷۰۰۰۰ مایل شروع به از کار افتادن می‌کنند و باعث می‌شود که نور TPMS چشمک زن شود.

قیمت هر واحد حسگر بین ۵۰ تا ۱۵۰ دلار است و اگر یکی خراب باشد، ممکن است تا مدتی درست کار کند اما بهتر است همه را تعویض کنید زیرا آنها نیز به احتمال زیاد به زودی از کار خواهند افتاد (برخی از خودروها به حسگر TPMS روی لاستیک زاپاس نیز نیاز دارند).

توصیه می‌کنیم هر بار که لاستیک‌های خودرو را تعویض می‌کنید، سنسورهای TPMS را تعویض کنید. هنگامی که این سرویس در حین تعویض لاستیک انجام می‌شود، نصب حسگرهای جدید ارزان است (به طور متوسط ​​۱۰ دلار برای هر چرخ) زیرا تکنسین‌ها در حال پیاده سازی، نصب و بالانس کردن لاستیک‌ها هستند.

منبع: vatire

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.