۸ نشانه‌ که دینام خودرو خراب شده است

آیا با سیستم برق خودروی خود دچار مشکل شده‌اید؟ علائم و نشانه‌های مشکل دینام خودرو و روش رفع مشکل در این مقاله گرداوری شده است.

به گزارش مسترماشین باز و به نقل از  mechanicbase، بسیاری از افراد نشانه‌های خرابی دینام را با خرابی باتری خودرو اشتباه می‌گیرند؛ زیرا شبیه به هم هستند.

در حین بروز این مشکل، وقتی باتری را تعویض می‌کنید؛ دوباره همان مشکل رخ می‌دهد. در این شرایط بهتر است بدانید که مشکل از دینام بوده است.

علائم خرابی دینام خودرو

هنگام خراب شدن دینام، ممکن است چراغ هشدار باتری را روی داشبورد مشاهده کنید. همچنین این مشکل باعث کم‌نور یا بیش از حد روشن شدن چراغ‌ها، شارژ باتری، خرابی لوازم جانبی یا سوسو زدن چراغ‌های خودرو می‌شود.

در این شرایط ممکن است در استارت مشکل داشته باشید، صداهای عجیب بشنوید و یا موتور ماشین از کار بیفتد.

چراغ هشدار باتری روشن می‌شود

دینام خودرو

نشانگر باتری روی داشبورد، یکی از پیام‌های هشداری است که در صورت بروز مشکل روی داشبورد آشکار می‌شود.

این چراغ شبیه باتری بوده و به شما اطلاع می‌دهد که مشکلی در بخش شارژ خودرو بروز داده است.

در بیشتر موارد، نشان دهنده مشکل باتری نیست. این اغلب نشانه ای از مشکل در دینام است تا باتری.

چراغ‌های کم یا بیش از حد روشن

وقتی چراغ‌های جلوی خودرو کم‌نور می‌شوند، نشان دهندهٔ آن است که باتری یا دینام نمی‌توانند نیروی لازم برای روشن کردن این قسمت‌ها را تولید کنند.

با این حال، اگر در حین بالا بردن دور موتور، چراغ‌ها روشن‌تر می‌شوند، نشان دهندهٔ مشکل در دینام است.

باتری خالی

باتری خودرو برای روشن کردن موتور و لوازم جانبی مختلف، وقتی موتور روشن نیست مورد نیاز است. با پایان انرژی باتری، این وسایل آنطور که باید کار نمی‌کند. با این حال در رانندگی، دینام جریانی تولید می‌کند که ذخایر باتری را مجدداً پر خواهد کرد.

اگر دینام باتری را شارژ نکند، باتری خراب می‌شود.

لوازم جانبی معیوب

لوازم جانبی خودرو نیز به نیروی دینام و باتری خودرو نیاز دارند. اگر حس می‌کنید که شیشه‌ها کند بالا می‌روند یا گرمکن صندلی خوب کار نمی‌کند، ممکن است مشکل از دینام باشد.

مشکل در استارت خودرو

اگر باتری خودرو به دلیل روشن گذاشتن چراغ‌های جلو خالی شود، موتور روشن نمی‌شود. در این شرایط کلید را می‌چرخانید و تنها صدای کلیک می‌شنوید.

با این حال، اگر باتری سالم باشد، ممکن است دینام از کار افتاده باشد. در این صورت دینام در حین رانندگی، دیگر باتری را شارژ نمی‌کند.

چراغ‌های کم نور و سوسو زن

همانطور که در ابتدا گفتیم وقتی نور چراغ‌ها کم می‌شوند و دوباره روشن می‌شوند مشکلی در باتری وجود دارد.

اگر چراغ‌های روی داشبورد یا چراغ‌های جلو سوسو بزنند به چه معناست؟

ممکن است به معنای از کار افتادن دینام باشد. با تغییر ولتاژ، چراغ‌ها میزان متغیری انرژی دریافت می‌کنند که باعث می‌شود آنها به صورت سوسو زدن کار کنند. در نهایت دینام از کار می‌افتد و چراغ خاموش می‌شود.

صداهای عجیب

هر زمان که ماشین صدای عجیبی دهد، شما متوجه می‌شوید. صدای دینام معیوب خاص است و از بسیاری از صداهای دیگر قابل تشخیص است.

از آنجایی که تسمه محرک که مسئول حرکت دینام است؛ شروع به سایش می‌کند یا ناهماهنگ حرکت می‌کند، در این شرایط ممکن است صدای ناله بشنوید. این صدایی است که هنگام از کار افتادن یاتاقان‌ها یا خرابی روتور نیز شنیده می‌شود. در هر صورت بهتر است دینام را تعویض کنید.

از کار افتادن موتور

دینام وظیفه ایجاد نیروی لازم برای روشن نگه داشتن خودرو را بر دوش دارد. اگر باتری شارژ نشده و خالی شود، برق زیادی در دسترس نخواهد بود.

بنابراین، ماشین در حال حرکت است می‌ایستد. در این شرایط وقتی می‌خواهید استارت بزنید؛ متوجه می‌شوید خودرو روشن نمی‌شود.

دینام خودور چیست؟

دینام باتری ماشین را در حالی که موتور خودرو روشن است شارژ می‌کند. در حین روشن کردن خودرو، باتری انرژی زیادی را مصرف می‌کند. این انرژی توسط دینام تامین شده و مانند یک ژنراتور عمل می‌کند.

دینام بیشتر وسایل الکترونیکی خودرو را در حین کار موتور تامین می‌کند. دینام وظیفه فعالیت چراغ‌های جلو، برف پاک کن‌ها، داشبورد، رادیو، شیشه‌های برقی و صندلی‌های گرم کن را بر دوش دارد.

دینام کجای خودرو قرار دارد؟

دینام در زیر کاپوت بوده و به یک طرف موتور پیچ شده است. شکل آن به صورت استوانه ای و بزرگ است. گاهی اوقات یک فن در یک طرف آن قرار دارد تا آن را خنک کند.

اگر مسیر تسمه محرک را پیدا کنید، می‌توانید محل دینام را مشخص کنید.

چگونه یک دینام را تست کنیم؟

برای تست دینام می‌توانید به فروشگاه‌های لوازم یدکی خودرو مراجعه کنید. با این حال، می‌توانید این کار را در خانه انجام دهید؛ اگر وسایل مورد نیاز را در اختیار دارید:

  • مولتی خود را طوری تنظیم کنید که ولتاژ DC را بالای ۱۵ بخواند.
  • پایانه‌های باتری را خوب تمیز کنید.
  • کابل مولتی متر مشکی را روی ترمینال منفی وصل کنید.
  • کابل مولتی متر قرمز را روی ترمینال مثبت قرار دهید.
  • ولتاژ باید ۱۲٫۶ ولت باشد.
  • خودرو را روشن کنید و عدد را دوباره چک کنید.
  • باید به ۱۳٫۵ تا ۱۴٫۵ ولت باشد.
  • اگر عدد بیشتر از این محدوده باشد، دینام ولتاژ زیادی را تامین می‌کند. درمقابل هر عددی کمتر از ۱۳٫۵ ولت نشان می‌دهد که دینام باتری را شارژ نمی‌کند.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.