نحوه شناسایی و تعمیر نشتی رادیاتور

نشتی رادیاتور می‌تواند یک کابوس بزرگ باشد اما دانستن نحوه شناسایی و تعمیر آن در صرف وقت، هزینه و استرس شما تا حدود زیادی موثر است. در این مقاله ما شما را از طریق فرایند شناسایی علائم نشتی رادیاتور، مکان یابی منبع نشتی، درک علل ایجاد آن و بررسی راه حل‌های تعمیر موثر و همچنین تعمیر و نگهداری پیشگیرانه جهت جلوگیری از ایجاد نشتی راهنمایی می‌کنیم با ما همراه باشید.

خلاصه کوتاه
جهت شناسایی نشتی در رادیاتور خودرو باید به دنبال نشانه‌هایی باشید؛ از جمله:

  1. نوسانات دماسنج خودرو، افت سطح مایع خنک کننده و همچنین وجود مایع و ریزش آن در زیر کاپوت خودرو
  2. شناسایی نشتی مایع به وسیله بازرسی بصری یا به وسیله استفاده از تست فشار سیستم خنک کننده
  3. تعمیر و نگهداری منظم و بررسی و شستشوی سطح مایع خنک کننده، بازرسی در پوش‌ها و تعویض آن‌ها و تمیز کردن منظم سیستم خنک کننده و جلوگیری از نشت رادیاتور

آنچه در ادامه خواهید خواند:

  1. شناخت علائم نشتی رادیاتور خودرو
  2. پیدا کردن منبع نشتی رادیاتور
  3. راه حل‌های موثر جهت تعمیر نشتی رادیاتور
  4. جلوگیری از نشتی رادیاتور از طریق تعمیر و نگهداری مناسب خودرو

نشتی رادیاتور

۱- شناخت علائم نشتی رادیاتور

تشخیص زود هنگام نشتی رادیاتور می‌تواند موتور شما را از آسیب جدی نجات دهد، زیرا از دست دادن مایع خنک کننده توانایی سیستم خنک کننده برای خنک نگه داشتن موتور را مختل می‌کند.

بنابراین، شما باید به دنبال چه نشانه‌هایی باشید؟
نشانه‌های رایج بروز چنین مشکلی در خودرو شامل: تغییرات دمایی و بالا رفتن یکباره دماسنج خودرو، افت سطح مایع خنک کننده و وجود مایع در زیر خودرو است.

نوسانات گیج دما: گیج دمای وسیله نقلیه جز مهمی در خودرو است که می‌تواند شما را از نشت احتمالی رادیاتور آگاه کند. تغییرات ناگهانی در میزان درجه گیج ممکن است نشانه مشکلی در سیستم خنک کننده شما باشد. عوامل متعددی می‌توانند باعث نوسانات دماسنج شوند؛ مانند:

  1. خرابی ترموستات
  2. پایین بودن سطح مایع خنک کننده
  3. گرفتگی رادیاتور
  4. خرابی پمپ آب

نادیده گرفتن گیج دمای بالا رفته می‌تواند منجر به آسیب جدی به موتور و تعمیرات پرهزینه شود. بنابراین، همیشه با مراجعه به موقع به تعمیرگاه و تعویض قطعات آسیب دیده از آسیب جدی و مهم‌تر به موتور جلوگیری کنید.

برای جلوگیری از بروز مشکلات بزرگ‌تر، بررسی علت نوسانات ضروری است.

در اینجا چند مرحله حیاتی وجود دارد که باید انجام دهید:

  1. سطح مایع خنک کننده را بررسی کنید.
  2. شیلنگ‌ها و اتصالات را از نظر آسیب یا سایش بررسی کنید.

اگر همه موارد بالا را ارزیابی نمودید، لازم است که برای تشخیص و رفع مشکل قبل از تشدید آن از متخصص کمک بگیرید.

اگر به طور مداوم:

سطح مایع خنک کننده کاهش می‌یابد:

  • نظارت بر مخزن خنک کننده برای تشخیص کاهش سطح مایع خنک کننده ضروری است که می‌تواند نشانه نشتی رادیاتور باشد.
  • مخزن مایع خنک کننده در زیر کاپوت قرار دارد و باید به طور مرتب بررسی شود تا اطمینان حاصل شود که مایع خنک کننده در محدوده توصیه شده قرار دارد.
  • کاهش سطح مایع خنک کننده نشان می‌دهد که سیستم در حال از دست دادن مایع است که احتمالاً به دلیل نشت رادیاتور است.
  • اگر متوجه افت سطح مایع خنک کننده خودرو شدید رادیاتور، شیلنگ‌ها و اتصالات را برای هرگونه نشانه‌ای از نشتی بررسی کنید.
  • تشخیص زود هنگام و تعمیر قطعات بالا می‌تواند موتور خودرو را از گرم شدن بیش از حد و ایجاد آسیب شدید نجات دهد.
  • به خاطر داشته باشید که هنگام کار با سیستم خنک کننده همیشه از وسایل ایمنی مانند عینک و دستکش استفاده کنید و قبل از شروع هر کاری روی رادیاتور اجازه دهید موتور کاملاً سرد شود.

وجود یک گودال مایع زیر خودرو
یکی از واضح‌ترین نشانه‌های نشتی رادیاتور کشف یک گودال مایع زیر وسیله نقلیه است. اگر متوجه یک مایع نارنجی یا سبز رنگ در زیر ماشین خود شدید احتمالاً نشت مایع خنک کننده است. به محل دقیق و رنگ مایع در گودال توجه کنید تا منبع نشتی را مشخص کنید.

به خاطر داشته باشید که مایعات دیگری مانند روغن موتور یا روغن ترمز نیز ممکن است از وسیله نقلیه شما نشت کند.

شناسایی صحیح نوع مایع نشت یافته برای رفع مشکل ضروری است. اگر مشکوک به نشت مایع خنک کننده هستید؛ رادیاتور شیلنگ‌ها و اتصالات را از نظر آسیب بررسی کنید و در صورت لزوم با یک تعمیرکار متخصص مشورت کنید.

علائم نشتی رادیاتور

۲- پیدا کردن منبع نشت رادیاتور

گام بعدی پس از تشخیص نشتی رادیاتور این است که منبع دقیق نشتی را پیدا کنید، زیرا علل مختلف ممکن است راه حل‌های متفاوتی نیز داشته باشد. دو تکنیک برای کمک به شما در یافتن منبع نشتی رادیاتور کمک کننده است:

  1. بازرسی بصری یا چشمی
  2. استفاده از تست فشار سیستم خنک کننده

۱- بازرسی چشمی
بازرسی چشمی از رادیاتور و اجزای سیستم خنک کننده اولین گام دریافت منبع نشتی است. در بازرسی چشمی باید به دنبال این علائم باشید:

  1. علائم آسیب یا خوردگی روی رادیاتور
  2. علائم آسیب خوردگی روی درپوش رادیاتور
  3. علائم ساییدگی، آسیب یا خرابی روی شلنگ‌ها و اتصالات

توجه:
هنگام برخورد با مایع داغ رادیاتور در اثر نشتی مراقب باشید و حتماً در طول بازرسی از وسایل ایمنی استفاده کنید.

۲- استفاده از دستگاه فشارسنج سیستم خنک کننده
تستر فشار سیستم خنک کننده ابزار ارزشمندی است که می‌تواند منبع نشتی رادیاتور را به دقت شناسایی کند. تستر روی رادیاتور یا دهانه درپوش، فشار مهروموم ایجاد می‌کند و فشار را به سیستم پمپ می‌کند تا ارزیابی کند آیا رادیاتور می‌تواند آن را حفظ کند یا خیر. می‌توان از فشار برای تعیین منبع نشت هوا استفاده کرد، اگر افت کند این نشانه‌ای از وجود نشت هوا است.

علل شایع نشتی رادیاتور

۱- نشتی سوزنی یا سوراخ در رادیاتور
این نشتی‌های کوچک که در اثر خوردگی داخلی در رادیاتور ایجاد می‌شوند معمولاً در اثر زنگ زدگی یا آسیب به داخل رادیاتور ایجاد می‌شوند نشت کوچک رادیاتور می‌تواند کارایی رادیاتور را به شدت کاهش داده و منجر به گرم شدن بیش از حد موتور و آسیب به آن شود.

برای رفع نشتی سوزنی رادیاتور ضروری است که رادیاتور را با یک اپوکسی رادیات یا با استفاده از یک نشتی سیلانت تجاری پوشش دهید. اما اگر آسیب خیلی شدید باشد، ممکن است رادیاتور نیاز به تعویض داشته باشد.

۲- آسیب درپوش رادیاتور
درپوش رادیاتور آسیب دیده یا نامناسب نیز می‌تواند منجر به نشتی مایع خنک کننده و کاهش راندمان خنک کننده شود. درپوش رادیاتور خودرو را برای علائم ساییدگی و پارگی مانند ترک، فرورفتگی یا خوردگی بررسی کنید. اگر درپوش رادیاتور آسیب دیده است، برای جلوگیری از بروز مشکلات بزرگتر مهم است که آن را با یک درپوش دیگر جایگزین کنید. برای اطمینان از میزان اثربخشی تعویض درپوش رادیاتور موتور را روشن کنید و هرگونه نشانه‌ای از نشت مایع خنک کننده از رادیاتور را بررسی کنید. به خاطر داشته باشید که نصب نادرست درپوش رادیاتور یا خرابی آن می‌تواند باعث از بین رفتن مایع خنک کننده، گرم شدن بیش از حد موتور و آسیب شدید به آن شود.

۳- خرابی مهروموم و اتصالات
مهر و موم و اتصالات نقش بسیار مهم در حفظ سیستم خنک کننده بدون نشتی دارند. عدم آب بندی و اتصالات خراب می‌توانند منجر به نشتی رادیاتور شوند که معمولاً به دلیل سن، سایش یا نصب نادرست است. شل شدن و نشت متعاقب مهره‌های اتصالی که خطوط آب و شیر را به رادیاتور متصل می‌کنند، یکی دیگر از اتفاقات رایج است. تعمیر کاسه نمد و اتصالات معیوب برای اطمینان از عملکرد و کارایی مناسب سیستم خنک کننده حیاتی است. رادیاتور، شیلنگ‌ها و اتصالات خودرو را به طور مرتب از نظر ساییدگی یا آسیب دیدگی بازرسی کنید و در صورت نیاز قطعات معیوب را تعویض کنید.

علل نشتی رادیاتور

۳- راه حل‌های موثر در تعمیر نشتی رادیاتور

هنگامی که علت نشتی رادیاتور خودرو را شناسایی کردید، زمان آن فرا رسیده است که موثرترین راه حل تعمیر را انتخاب کنید. در این بخش، ما روش‌های مختلف برای تعمیر نشتی رادیاتور از نشتی گیر‌های تجاری گرفته یا اپوکسی رادیاتور و تعمیرات حرفه‌ای را مورد بحث قرار می‌دهیم. نشت سیلانت‌های تجاری یک انتخاب محبوب در تعمیر رادیاتور است. استفاده از آنها آسان بوده و به راحتی قابل استفاده هستند.

نشت سیلانت های تجاری
نشتی گیر یا سیلانت‌های تجاری محصولاتی هستند که آب بندی قابل اعتمادی برای نشت رادیاتور فراهم می‌کنند. این درزگیرها به اندازه راه حل‌های تعمیر حرفه‌ای موثر نیستند، اما می‌توانند یک راه حل موقت برای نشتی‌های جزئی ارائه دهند. یکی از مزایای استفاده از نشتی بندهای تجاری، ایجاد آب‌بندی مطمئن برای نشتی رادیاتور و راه حل موقت اما مقرون به صرفه است.

اپوکسی رادیاتور
اپوکسی رادیاتور یک چسب تخصصی است که می‌تواند به طور موثر نشتی‌های جزئی را در رادیاتور ببندد و راه حل دائمی‌تری را در مقایسه با نشت سیلانت‌های موجود در بازار ارائه کند. در این روش:

  1. اطراف محل نشتی را با یک برس سیمی تمیز کنید.
  2. اپوکسی دو قسمتی را طبق دستورالعمل بسته مخلوط کنید.
  3. اپوکسی را در محل نشتی بمالید.
  4. اجازه دهید اپوکسی خشک شود.

۴- جلوگیری از نشتی رادیاتور

جلوگیری از ایجاد نشتی رادیاتور به اندازه تعمیر آن مهم است. نگهداری منظم برای جلوگیری از نشتی رادیاتور نکته مهم و حیاتی است، برای این کار باید سطح مایع خنک کننده را به طور مرتب بررسی کنید و مطمئن شوید که آن را شست و شو داده‌اید.

۱- چک و شستشوی منظم مایع خنک کننده
بررسی سطح مایع خنک کننده و انجام شستشوی مایع خنک کننده، در تعمیرات پیشگیرانه خودرو بخش ضروری است. بررسی منظم مایع خنک کننده این اطمینان را ایجاد می‌کند که سیستم خنک کننده شما مقدار مناسبی از مایع خنک کننده را دارد و کم نمی‌شود. مایع خنک کننده باید بین خطوط حداقل و حداکثر باشد. برای شستشوی مایع خنک کننده:

  1. مایع خنک کننده قدیمی را از مخزن تخلیه کنید.
  2. مخزن را با مایع خنک کننده تازه پر کنید.
  3. موتور را روشن کنید و بگذارید چند دقیقه‌ای کار کند تا مایع خنک کننده جدید به گردش درآید.
  4. موتور را خاموش کنید و دوباره سطح مایع را بررسی کنید.

۲- تمیز نگه داشتن سیستم خنک کننده
یک سیستم خنک کننده تمیز برای جلوگیری از نشت رادیاتور و حفظ عملکرد بهینه سیستم خنک کننده ضروری است. تمیز کردن منظم می‌تواند به جلوگیری از خوردگی و تجمعی (که می‌تواند منجر به نشتی شود) کمک کند. برای تمیز کردن سیستم خنک کننده خودرو از یک پاک کننده مخلوط با آب رقیق استفاده کنید و یا شستشوی مایع خنک کننده را در دستور کار قرار دهید. علاوه بر تمیز کردن سیستم، رادیاتور خودرو را به طور حرفه‌ای رسوب زدایی کنید تا هرگونه رسوبی از بین برود. با تمیز کردن سیستم خنک کننده می‌توانید طول عمر رادیاتور خودرو را افزایش دهید و از نشتی در آینده جلوگیری کنید.

منبع: auto.howstuffworks

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.