بهترین نکات برای تعمیر و نگهداری موتور دیزلی خودرو چیست؟

یک خودروی دیزلی مزایای بسیاری نسبت به خودروهای بنزینی دارد، از جمله مصرف سوخت بهتر، قدرت گشتاور بهبود یافته و رانندگی نرم‌تر اما بهتر است برای لذت بردن از این مزایا و طولانی شدن کارایی خودرو، از موتور دیزلی خود مراقبت کنید. روش‌های تعمیر و نگهداری موتورهای دیزلی به دلیل فناوری آن با موتورهای بنزینی متفاوت است و با رعایت آن‌ها می‌توانید موتور دیزلی را در شرایط مطلوب نگه دارید.

راههای نگهداری از موتور دیزلی خودرو

از سوخت صحیح استفاده کنید

عملکرد موتورهای دیزلی و بنزینی متفاوت است، بنابراین بهتر است از سوخت درست برای وسیله نقلیه خود استفاده کنید. موتورهای دیزلی برای احتراق سوخت از شمع استفاده نمی‌کنند، آن‌ها از گرمای تولید شده توسط هوای فشرده استفاده می‌کنند. اگر در خودروی دیزلی از بنزین معمولی استفاده کنید، انژکتورهای سوخت موتور دچار اختلال می‌شوند که می‌تواند باعث آسیب دائمی یا حتی خرابی کامل موتور شود. زمانی که سطح سوخت پایین آمد سریع باک خودرو را با سوخت دیزلی پر کنید.

موتور خودرو را تمیز کنید

تمیز نگه داشتن موتور دیزلی از آلودگی و کثیفی می‌تواند در جلوگیری از زنگ زدگی و افزایش عمر موتور کمک کننده باشد. شاید بتوانید موتور خودرو را با آب معمولی بشویید، اما برخی از قسمت‌های بلوک موتور (و همچنین اتصالات الکتریکی آن) نمی‌توانند به طور ایمن در معرض آب قرار بگیرند. اگر نمی‌توانید این قسمت‌ها را بپوشانید، سعی کنید از یک دمنده استفاده کنید تا گرد و غبار را از بین ببرید.

نگهداری از موتور دیزلی خودرو

فیلترهای سوخت خودرو را تعویض کنید

برای جلوگیری از گرفتگی فیلترهای سوخت دیزلی باید آن‌ها را همانند فیلتر خودروهای بنزینی، تمیز یا تعویض کنید. گرفتگی فیلتر سوخت می‌تواند مصرف سوخت دیزلی را افزایش داده و قدرت موتور را کاهش دهد. تعویض فیلترهای سوخت هر ۲۰۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ مایل باعث می‌شود که موتور خودرو سوخت تمیزی برای احتراق بهینه و حداکثر توان خروجی دریافت کند. شما نمی‌توانید فقط یک فیلتر بنزین را در یک موتور دیزلی تعویض کنید. موتورهای دیزلی دارای فیلترهای سوخت ثانویه هستند زیرا سوخت دیزلی به احتمال زیاد با ذرات آب آلوده می‌شود.

مراقب روغن موتور خودرو باشید

روغن موتور برای هر موتوری ضروری است. بدون روغن کافی، اجزای موتور نمی‌توانند به خوبی کار کنند: انژکتورهای سوخت دچار اختلال می‌شوند، پیستون‌ها دچار گرفتگی شده و موتور خودرو در معرض داغ شدن و فرسودگی بیش از حد قرار می‌گیرد. برای اطمینان از سطح بهینه روغن و در صورت کم بودن روغن دیزلی باید هر چند وقت یکبار آن را چک کنید. اگر سطح روغن سریع‌تر از آنچه که باید پایین می‌آید ممکن است نشتی داشته باشد. همچنین به یاد داشته باشید که فیلتر روغن خودرو را تعویض کنید. این فیلترها افزودنی‌های ناخواسته، سنگ‌ریزه و زباله‌ها را جذب می‌کنند. گرفتگی فیلترهای روغن، کارایی سوخت و توانایی شما را برای گذراندن تست آلایندگی از بین می‌برد. دفعه بعد با تعویض روغن، فیلتر را نیز تعویض کنید.

فیلتر هوای خودرو را تعویض کنید

اکثر خودروها هر ۱۰۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ مایل به تعویض فیلتر هوای خودرو نیاز دارند. با این حال، اگر فیلتر هوا کثیف باشد، احتمالاً متوجه افزایش مصرف سوخت و کاهش قدرت موتور خواهید شد. تعویض آن با فیلتر هوای تمیز می‌تواند عملکرد دیزل را به طرز چشمگیری بهبود بخشد.

نگهداری از موتور دیزلی خودرو

خنک کننده خودرو را بررسی کنید

خنک نگه داشتن موتور در همه وسایل نقلیه، به ویژه خودروهای دیزلی بسیار مهم است. اگر دمای موتور خیلی زیاد شود، موتور می‌تواند بیش از حد گرم و خراب شود، بنابراین باید مطمئن شوید که دیزل خودرو به اندازه کافی مایع خنک کننده دارد. اگر به طور مکرر با گرم شدن بیش از حد موتور خود مشکل دارید، به مکانیک مراجعه کنید تا نشت مایع خنک کننده یا مشکلات دیگر را بررسی کنید.

فیلتر ذرات دیزل را تعویض کنید

در جایی که موتورهای گازی عمدتاً دی اکسید کربن را از سیستم اگزوز خود ساطع می‌کنند، سیستم‌های اگزوز دیزل نیز دوده ساطع می‌کنند که برای تنفس خطرناک و برای محیط زیست مضر است. مایع خروجی گازوئیل به کاهش میزان این ذرات مضر کمک می‌کند، در حالی که فیلترهای ذرات دیزل به عنوان یک دریچه توقف طراحی شده‌اند تا دوده باقی مانده را از هوا دور نگه دارند. با این حال، این فیلترها در نهایت مسدود می‌شوند و به تعویض نیاز دارند.

رادیاتور را حفظ کنید

رادیاتور دیزلی قطعه مهمی است که دمای موتور را کاهش می‌دهد. وقتی مایع خنک‌کننده خودرو گرم می‌شود، به سمت رادیاتور می‌رود که گرما را پخش می‌کند و به آن اجازه می‌دهد از محفظه موتور خارج شود. با این حال، اگر رادیاتور قدیمی یا آسیب دیده باشد، ممکن است موتور بیشتر از همیشه شروع به گرم شدن کند. اگر متوجه شدید که ماشینتان بیشتر گرم می‌شود، یا اگر بالا بردن کاپوت نشانه‌های نشت مایع خنک کننده را نشان داد، باید آن را نزد یک تکنسین ببرید.

نگهداری از موتور دیزلی خودرو

شمع خودرو را بررسی کنید

موتورهای دیزلی برخلاف موتورهای بنزینی، به شمع نیازی ندارند. آنها گرمای کافی در محفظه احتراق تولید می‌کنند تا سوخت خود را مشتعل کند. در دماهای سرد، گرما اغلب به فلز سرد موتور جذب می‌شود. به عنوان یک محافظ، بسیاری از موتورهای دیزلی دارای شمع‌های تابش هستند که باعث مشتعل شدن سوخت می‌شود. در حالی که شمع‌ها، سوخت دیزلی را می‌سوزانند، می‌توانند به مرور زمان نیز بسوزند. اگر متوجه شدید که دیزل در شرایط سخت، به سختی روشن می‌شود با مکانیک خود تماس بگیرید.

یک برنامه تعمیر و نگهداری معمول داشته باشید

مهم نیست که وسیله نقلیه شما از چه سوختی استفاده می‌کند، باید آن را به طور منظم توسط یک مکانیک دیزلی مورد اعتماد بررسی کنید. تعمیر و نگهداری منظم خودرو می‌تواند به تمام قسمت‌های موتور کمک کند تا در شرایط عالی کار کنند.

منبع: htsaves

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.