چند تفاوت کلیدی بین فرمان برقی و فرمان هیدرولیک

به‌روز ماندن در مورد جدیدترین نوآوری‌های مورد استفاده در خودروهای امروزی دشوار است، به خصوص اگر مکانیک مسن‌تری باشید. به عنوان مثال، تفاوت بین سیستم فرمان برقی با هیدرولیک چیست و کدام یک بهتر است؟ در این راهنما، ما به هر دو نگاهی می‌اندازیم تا مشخص کنیم کدام یک ارجحیت بیشتری دارد. ما مزایا و معایب هر دو سیستم را بررسی می‌کنیم و به برخی از سوالات اصلی شما پاسخ می‌دهیم.

کدام یک بهتر است: فرمان برقی یا هیدرولیک؟

هر دو دارای مزایا و معایبی هستند، فرمان هیدرولیک آزمایش شده و درست است زیرا از مدت‌ها پیش وجود داشته است. امروزه سیستم‌های هیدرولیک به خوبی تنظیم شده‌اند و تجربه کاربری خوبی را ارائه می‌دهند. فرمان برقی جدیدتر، سبک‌تر و دارای اجزای متحرک کمتری است. فرمان هیدرولیک به نگهداری بیشتر و مایعات بیشتری نیاز دارد. در مقایسه، فرمان برقی از سنسورها برای انجام تنظیمات استفاده می‌کند. یافتن سیستم‌های هیدرولیک در خودروهای امروزی دشوار است، زیرا اکثر خودروسازان به جای آن از برق استفاده می‌کنند. اساساً دو نوع سیستم فرمان برقی وجود دارد، یکی از انواع آن پمپ هیدرولیک الکتریکی است که به یک سیستم فرمان هیدرولیک معمولی با سیال متصل می‌شود. دیگری یک موتور الکتریکی است که به ستون فرمان متصل است. در این مقاله به نوع بعدی می‌پردازیم.

تفاوت فرمان هیدرولیک و برقی

فرمان هیدرولیک چیست؟

فرمان هیدرولیک چندین دهه متداول بود، در این سیستم، خودرو به یک پمپ، سیلندر و سوپاپ‌هایی مجهز است که وظیفه کنترل جریان سیال هیدرولیک را بر عهده دارد. پمپ توسط تسمه‌ای هدایت می‌شود که از موتور حرکت می‌کند و وظیفه تامین فشار را بر عهده دارد. سرعت پمپ ارتباط مستقیمی با سرعت موتور دارد. دریچه‌های کنترل برای بازگرداندن سیال تحت فشار به مخزن استفاده می‌شود تا از عدم تعادل جلوگیری شود، مخصوصاً هنگام رانندگی با سرعت بالا. با این تنظیمات، می‌توانید پاسخگویی مناسب را دریافت کنید.

ویژگی‌های مثبت
بسیاری از افراد با سیستم فرمان هیدرولیک آشنا هستند. در طول سال‌های استفاده، این مزایا خودنمایی کرده‌اند:

  • در طول سال‌ها، توسعه مهندسی امکان تنظیم دقیق را فراهم کرده است.
  • خودرو از طریق فرمان بیشتر به جاده متصل می‌شود.
  • احساس فرمان بیشتر باعث می‌شود راننده فرمان پذیری بهتری داشته باشد.
  • از آنجایی که جاده اساساً از طریق این سیستم با راننده ارتباط برقرار می‌کند، انتخاب‌های بصری انجام می‌شود که منجر به تجربه رانندگی ایمن‌تر می‌شود. در واقع، بسیاری از خودروهای اسپورت گران قیمت و ماشین‌های مسابقه‌ای هنوز از فرمان هیدرولیک استفاده می‌کنند. زیرا به‌خوبی واکنش نشان می‌دهند، به خصوص در سرعت‌های بالاتر.

ویژگی‌های منفی
سیستم فرمان هیدرولیک کامل نیست. چندین ویژگی منفی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود، از جمله موارد زیر:

  • خودرو به مایع فرمان برقی نیاز دارد.
  • تعمیر و نگهداری هر پنج سال یا ۵۰۰۰۰ مایل در اکثر خودروها انجام می شود.
  • نشت مایعات رایج است.
  • بر مصرف سوخت تأثیر می‌گذارد زیرا موتور محرک است.
  • سیستم پیچیده‌تر، به قطعات متحرک بیشتری نیاز دارد.
  • فضای موتور اضافی مورد نیاز است.
  • در سیستم هیدرولیک عوامل مختلفی می‌تواند اشتباه کند از نشت مایع فرمان برقی گرفته تا مشکل پمپ، در نتیجه رانندگان همیشه از قبوض تعمیر و نگهداری آن شکایت می‌کنند.

تفاوت فرمان هیدرولیک و برقی

فرمان برقی چیست؟

شاید فرمان برقی اخیراً رایج شده باشد، اما از سال ۱۸۷۶ وجود داشته است (توسط فردی که آن را به نام فیتس اختراع کرد). این اختراع حتی قبل از تولید اولین خودرو اتفاق افتاد. با این حال، تا دهه ۱۹۷۰ به یک برنامه اصلی تبدیل نشد. این سیستم فرمان به جای تکیه بر پمپ سیال هیدرولیک، از یک موتور الکتریکی استفاده می‌کند. سنسورها با واحد کنترل الکترونیکی (ECU) ارتباط برقرار می‌کنند تا تنظیمات فرمان را بر اساس سرعت خودرو و لیستی از عوامل حیاتی دیگر تغییر دهند. زمانی که برای اولین بار از آن استفاده شد، باگ‌‌های زیادی وجود داشت، اما به نظر می‌رسد با قوی‌تر شدن مهندسی، سیستم‌ها بهتر می‌شوند.

ویژگی‌های مثبت
دلایل مشخصی وجود دارد که این سیستم در خودروهای مدرن‌تر یافت می‌شود. در ادامه برخی از مزایا ذکر شده است:

  • طراحی ساده‌تری دارد.
  • نگهداری آن راحت‌تر است.
  • به روغن فرمان برقی نیاز دارد.
  • از آنجایی که نیرو فقط در صورت نیاز مصرف می‌شود، راندمان سوخت افزایش می‌یابد.
  • با عملکردهای کمک راننده، مانند حفظ بین خطوط و پارک خودکار، یکپارچه می‌شود.
  • شرایط رانندگی و تراز ضعیف چرخ‌ها را جبران می‌کند.
  • همچنین می‌توان به روز رسانی‌های نرم افزاری را برای افزایش دقت سیستم ارتقاء داد. این نوع فرمان، آینده خودروهای خودران است.

ویژگی‌های منفی
حتی اگر این ویژگی‌ها محبوب باشند، برخی نکات منفی هم وجود دارد که بهتر است آن‌ها را در نظر بگیرید. این معایب شامل موارد زیر است:

  • عدم احساس فرمان یا بازخورد جاده وجود دارد.
  • ممکن است تعمیرات آن به دلیل تجهیزات الکترونیکی گران باشد.

سازندگان در تلاش هستند تا احساس سیستم فرمان الکتریکی را افزایش دهند. در طی چند سال آینده، سیستم‌ها باید بتوانند بازخورد بهتری برای تجربه لذت بخش‌تر ارائه دهند.

تفاوت فرمان هیدرولیک و برقی

تفاوت بین فرمان هیدرولیک و برقی چیست؟

بیایید بیشتر به تفاوت فرمان هیدرولیک و برقی نگاهی بیندازیم. ما نیازهای طراحی، تعمیر و نگهداری، منبع برق و جابجایی را بررسی می‌کنیم:

  1. طراحی: سیستم‌های فرمان هیدرولیک پیچیده‌تر از همتایان برقی هستند. این نوع فرمان قطعات متحرک بیشتری دارد که ممکن است خراب شود. علاوه بر این، سیستم فرمان هیدرولیک سنگین‌تر است و فضای بیشتری را اشغال می‌کند. هر دوی این عوامل باعث کاهش مصرف سوخت خودرو می‌شود.
  2. نیازهای تعمیر و نگهداری: سیستم هیدرولیک به مایع فرمان برقی نیاز دارد. این مایع باید به عنوان بخشی از برنامه نگهداری خودرو تغییر یابد. به طور متوسط، تعویض روغن فرمان برقی ممکن است ۲۵ تا ۱۲۵ دلار هزینه داشته باشد. اگر بتوانید خودتان آن را انجام دهید، می‌توانید در هزینه کار صرفه‌جویی کنید. در حالی که این پول زیاد نیست، اما هزینه‌ای است که برخی افراد از انجام آن خوشحال می‌شوند. اکثر سیستم‌های فرمان برقی مدرن از مایعات استفاده نمی‌کنند، بنابراین، هزینه تعمیر و نگهداری آن‌ها بسیار کمتر است. علاوه بر تعمیر و نگهداری، باید به تعمیرات آن هم توجه کنید. سیستم‌های هیدرولیک، از نشتی گرفته تا مشکل تسمه، بیشتر خراب می‌شوند. با این حال، رفع بسیاری از مشکلات ساده است. هنگامی که سیستم فرمان برقی خراب می‌شود، ممکن است هزینه‌های تعمیر آن گران باشد. سنسورهای پیچیده‌ای در سیستم نقش دارند که جایگزینی همه آنها می‌تواند پرهزینه باشد.
  3. منبع تغذیه: سیستم فرمان هیدرولیک برای تامین انرژی از تسمه موتور محور استفاده می‌کند. با افزایش سرعت موتور، سرعت تسمه نیز افزایش می‌یابد. به دلیل این پیکربندی، سیستم هیدرولیک تمایل به مصرف سوخت بیشتری دارد. بله، فرمان برقی نیز از موتور استفاده می‌کند، اما غیر مستقیم. تنها زمانی نیرو گرفته می‌شود که چرخ چرخانده می‌شود، بنابراین در کل مسافت پیموده شده بنزین کمتری استفاده می‌شود.
  4. هندلینگ: فرمان هیدرولیک احساس بهتری در جاده ایجاد می‌کند به همین دلیل رانندگان ماشین‌های مسابقه‌ای این تنظیمات را ترجیح می‌دهند. سیستم فرمان برقی یک تجربه ثابت در سرعت‌های مختلف ارائه می‌دهد. با گذشت زمان، سازندگان به بهبود سیستم ادامه می‌دهند تا آن را بیشتر با فرمان هیدرولیک مقایسه کنند.

سایر سیستم‌های فرمان

در حالی که موارد بالا محبوب‌ترین سیستم‌های فرمان هستند، گاهی اوقات از سیستم‌های دیگر استفاده می‌شود. در ادامه چهار مورد را بررسی می‌کنیم:

  • بدون کمک: فاقد سیستمی برای برداشتن بار از روی فرمان است که هدایت آن را بسیار دشوار می‌کند.
  • الکترو هیدرولیک: ترکیبی از سیستم‌های هیدرولیک و الکتریکی با استفاده از قرقره‌ای است که از موتور خارج می‌شود. پمپ الکتریکی سیال فرمان هیدرولیک را تحت فشار قرار می‌دهد.
  • Steer-by-Wire: شکل جدیدی از فرمان است که اغلب در خودروهای برقی استفاده می‌شود. فرمان به چرخ‌ها وصل نیست. در عوض، این دو از طریق ECU و سیم‌ها با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند.
  • فرمان چرخ عقب: این سیستم چرخ‌های جلو و عقب را به کار می‌گیرد. این می‌تواند فرمان هیدرولیک یا برقی را برای کارکرد سیستم اجرا کند.

اگر فرمان برقی خاموش شود، می‌توانید آن را هدایت کنید؟

بله، ممکن است هنوز بتوانید آن را هدایت کنید، اما این کار بسیار دشوار است. برای جلوگیری از این وضعیت، بهتر است به محض شروع مشکل، سیستم را بررسی کنید. در بسیاری از موارد، علائمی وجود دارد که نشان می‌دهد فرمان از کار افتاده است و به شما فرصت می‌دهد تا آن را تعمیر کنید.

منبع: mechanicbase

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.